PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429
 
PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429

ZAŠTO ODABRATI BIH MEDICINSKI LABORATORIJ ?

 

STRUČNO OSOBLJE

Mi smo pouzdan i kvalitetan medicinski laboratorij, čiji stručni kadar i njegovo znanje čini naš najveći kapital…

PROFESIONALNI MJERNI UREĐAJI

Obavljamo godišnji servis svih automatskih analizatora kod ovlaštenih servisera (Roshe diagnostics, Sysmex, Diasorin, Biotecnica…)

KONTROLA KVALITETE

Vršimo svakodnevne interne kontrole kvaliteta laboratorijskih pretraga sa najvećom mogućom sigurnošću i kvalitetom.

PRVI PRIVATNI LABORATORIJ

Prvi privatni medicinski laboratorij u Bosni i Hercegovini, utemeljen 01.03.1999. godine uz veliki trud i podršku prijatelja.

ŠIROKI ASORTIMAN USLUGA

Borrelia burgdorferi antitijela, Helicobacter pylori antigen i izdisajni test, TORCH, EBV antitijela i brojne druge usluge…

KONTINUIRANI RAZVOJ

Prilikom analiza i pretraga, koristimo moderne mjerne uređaje, uz svakodnevno praćenje novih tehnika i tehnologija.

NOVA USLUGA

CENTAR ZA MUŠKU NEPLODNOST I GENETSKO SAVJETOVANJE

 

GENETSKO SAVJETOVANJE

Svaki roditelj teži rođenju zdravog djeteta i zdravoj porodici, ali često su upravo roditelji nosioci određenog nasljednog, genetskog faktora koji se može odraziti na zdravlje djeteta i uzrokovati bolest. Neovisno od genetkog savjetovanja prije trudnoće, što je preporuka svakom paru sa pozitivnom porodičnom historijom prije planiranja trudnoće, genetsko savjetovanje je takođe put informisanja i razumijevanja genetski uslovljenih oboljenja koja se mogu manifestovati tek u poodmaklom starosnom dobu.

Postojanje pozitivne porodične historije za određene sindrome i druge genetske anomalije, ne mora automatski značiti odustajanje od želje za potomstvom, jer zahvaljujući razvoju tehnologije u oblasti reproduktivne medicine, danas je moguće još u stadiju embriona razriješiti određene genetske dileme i pomoći roditeljima u njihovom planiranju porodice.

U našem Centru za mušku neplodnost i genetsko savjetovanje ćete uz razgovor i stručno znanje našeg tima te detaljnu dijagnostičku obradu koja bude neophodna, vrlo brzo doći do odgovora i dobiti preporuku ukoliko je uzrok problema nasljedni genetski faktor.

MUŠKA NEPLODNOST

Jedan od sve češćih uzroka jeste i genetski uzrokovana muška neplodnost, gdje bez detaljne obrade muškog partnera, a koja u većini slučajeva počinje i završava samo sa spermiogramom, par izgubi dragocjeno vrijeme prije nego što stvarni uzrok i problem muške neplodnosti bude detektovan, stvarajući nemogućnost da se terapijski pravovremeno djeluje.

U cijeloj Bosni i Heregovini nažalost ne postoji centar za mušku neplodnost koji se detaljno bavi predmentom problematikom, a što novim uslugama naše poliklinike nastojimo promijeniti.

Uz stručni savjet stručnjaka i detaljnu analizu sjemenih stanica muškarca, a koja obuhvata ekstenzivnije i detaljnije analize, uključujući i analizu spermatozoida i Y hromozoma na DNK-a nivou, u našoj poliklinici ćete dobiti neophodnu stručnu pomoć i mogućnost širokog spektra analiza utvrđivanja uzroka muške neplodnosti. Pored spermiograma koji u današnje vrijeme ne otkriva kompletnu sliku o plodnosti muškarca, čak i u slučaju dijagnoze normozoospermije, mi Vam omogućavamo niz drugih analiza, uključujući test vijabiliteta spermatozoida, test na prisustvo reaktivnih kisikovih molekula, test prisustva antispermatozoidnih antitijela, Halosperm DNK test sjemenih stanica na prisustvo fragmentirane DNK u spermatozoidima, test na prisustvo mikrodelecija na Y hromozomu u AZF regionu, kariogram, kao i kompletnu mikrobiološku obradu uzorka sjemena.

U našoj poliklinici imate mogućnost analize tumor markera na širok spektar kancerogenih oboljenja kod žena i muškaraca, uključujući analizu hormonskog statusa i dr.  Uz stručnu pomoć prof.dr.sci. Mirze Ibrišimovića, univerzitetskog profesora sa doktoratom iz molekularne biologije na Univerzitetu Beč i značajnim radnim i stručnim iskustvom u oblasti medicinske genetike i humane reprodukcije, naša Ustanova pruža uslugu genetskog savjetovanja, ali i kompletne dijagnostičke obrade muškog partnera sa ciljem utvrđivanja uzroka neplodnosti na molekulanmom i genetskom nivou.

Odaberite početno slovo analize

NAPOMENA: Za sve pretrage koje eventualno nisu navedene, molimo da nas kontaktirate. Hvala