PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429
 
PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429

PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !

BIH Medicinski laboratorij je prvi privatni laboratorij u Bosni i Hercegovini. Uz veliki trud i podršku prijatelja BIH Medicinski laboratorij je utemeljen 01.03.1999. godine. Početna lokacija laboratorija je bila u Lužanima u ulici Vinka Šamarlića br. 5.  Marljivim radom kolektiva, veoma brzo postaje pouzdan i kvalitetan laboratorij koji neprekidno prati uvođenje novih analiza. U aprilu 2016. godine, preselili smo naš laboratorij iz Lužana na lokaciju Stupska 1 F, naselje Stup, kako bi naši korisnici dobili još kvalitetniju uslugu. U laboratoriju na adresi Stupska 1F i partner laboratorijama u centru Sarajeva provode se biohemijske, imunohemijske, hematološke i mikrobiološko parazitološke pretrage. Metode rada su usklađene prema evropskim standardima dobre laboratorijske prakse.

ZADOVOLJSTVO NAM VAS JE OBAVJESTITI KAKO JE LABORATORIJ IZ LUŽANA PRESELJEN NA NOVU LOKACIJU STUPSKA 1 F, STUP. Iz pravca Ilidže idete prema Stupu i skrenete prije Gazprom pumpe (kao da idete na pumpu) te se vozite kao da ćete ići iza leđa pumpe i tada skrenete desno prema novim zgradama.

Vlasnica našeg laboratorija Dr. sc. Lejla Hasanbegović jedini je doktor zdravstvenih nauka iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Mi  standardizujemo naš rad za vašu i našu sigurnost.

Mi učestvujemo u dodatnim edukacijama kako bi vama mogli da pružimo bolje i kvalitetnije usluge koje će biti:

 • U skladu sa evropskim standardima
 • Sa najvećom mogućom sigurnošću i kvalitetom
 • U skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima
 • Vršimo svakodnevne interne kontrole kvaliteta laboratorijskih pretraga
 • Vršimo eksterne mjesečne i godišnje kontrole kvaliteta laboratorijskih pretraga (RIQAS)
 • Vršimo godišnji servis svih automatskih analizatora, te od ovlaštenih servisera (Roshediagnostics, Sysmex, Diasorin, Biotecnica, Biosistemi, Eppendorf, Thermo Fisher scientific…) posjedujemo certifikat o ispravnosti svih analizatora
 • Nabavkom nove opreme u mogućnosti smo da brojne analize na koje ste duže čekali, sada završimo u roku 24 h, kao npr. Borrelia burgdorferi antitijela, Helicobacter pylori antigen i izdisajni test, TORCH, EBV antitijela, Calprotectin u stolici, Antinuklearna antitijela, Anti dsDNA i brojne druge analize.

Konsultacije su besplatne.
Također, za Vas smo otvorili i novi laboratorij na adresi Branilaca Sarajeva 16.

Lab2

Kao i naši ostali laboratoriji, i naš najnoviji laboratorij, opremljen je prema svjetskim standardima, pod stručnim vodstvom spec. mikrobiologije Dr. Ines Radonis Pejić.

Tako danas imamo ukupno šest laboratorija, raspoređena na različitim adresama:

 • SARAJEVO, Stupska 1F, Stup
 • SARAJEVO, Branilaca Sarajeva  16, Centar
 • SARAJEVO, Branilaca Sarajeva 45, Centar
 • TRAVNIK, Ulica Šehida 17a
 • KONJIC,Maršala Tita 49
 • JABLANICA, Branilaca grada 25
 • ILIDŽA, Jahijela Fincija 26

Svi laboratoriji lako su dostupni automobilom i javnim prijevozom.

Mirza Ibrišimović, PhD

Associate Professor
Sarajevo Medical School
University Sarajevo School of Science and Technology
Hrasnička cesta 3a
71000 Sarajevo,
Bosnia and Herzegovina
www.ssst.edu.ba

NOVI ČLAN NAŠEG STRUČNOG TIMA

U našoj poliklinici imate mogućnost analize tumor markera na širok spektar kancerogenih oboljenja kod žena i muškaraca, uključujući analizu hormonskog statusa i dr.

Uz stručnu pomoć prof.dr.sci. Mirze Ibrišimovića, univerzitetskog profesora sa doktoratom iz molekularne biologije na Univerzitetu Beč i značajnim radnim i stručnim iskustvom u oblasti medicinske genetike i humane reprodukcije, naša Ustanova pruža uslugu genetskog savjetovanja, ali i kompletne dijagnostičke obrade muškog partnera sa ciljem utvrđivanja uzroka neplodnosti na molekulanmom i genetskom nivou. DETALJNIJE

AKTUELNO: BIH Medicinski laboratorij se proširuje i na sedmu lokaciju na ILIDŽI, u ulici Jahijela Fincija 26. U laboratoriju možete dobiti sve usluge koje pružamo i u Sarajevu. Sve informacije možete dobiti putem kontakt telefona 033 498 820 , putem mobitela broj 060 304 40 91. 

MISIJA

Praćenjem najnovijih dostignuća u medicinsko laboratorijskoj dijagnostici i postavljanjem novih standarda modernog pristupa i odnosa prema pacijentima, te značajnijim i stalnim ulaganjem u naše osoblje, laboratorijsku opremu i najmoćnije sredstvo automatizaciju laboratorijskih postupaka, umrežavanje informacionog sistema, redovno provođenje unutrašnje i vanjske kontrole kvaliteta naših analiza, te akreditacijom i certifikacijom poliklinike nastojimo zajedno rasti zadovoljstvom uz pacijenta te tako napredovati još dinamičnije nego do sada.

VIZIJA

Biti sinonim za kvalitetu usluge i zadovoljstvo pacijentu u pružanju usluga medicinsko laboratorijske dijagnostike, zadržati postojeći nivo kvaliteta koji će se svakodnevno pratititi i još poboljšavati.

Naša vizija temelji se na uskoj povezanosti između pacijenata, i uposlenika Poliklinike. U posebno osmišljenom ambijentu, te uz stručnost i ljubaznost naših zaposlenika, spremni smo pružiti najbolju moguću uslugu našim pacijentima. Obzirom da shvaćamo važnost tačnih rezultata laboratorijskih pretraga okupili smo stručne timove laboratorijskih stručnjaka koji se prateći evropske trendove kontinuirano usavršavaju i time doprinose sve jačoj poziciji naše poklinike na tržištu laboratorijskih usluga.

Kvaliteta našeg rada zasniva se na strogom ispunjavanju svih standarda kontrole kvaliteta kako unutrašnje tako i vanjske. Naša vizija je postići sve standarde izvrsnosti počevši od pristupa pacijentu do izdavanja tačnih rezultata.Pri tome se posebno oslanjamo na višegodišnje iskustvo, suradnju sa vrhunskim stručnjacima u oblasti laboratorijske medicine, te stalne edukacije i usavršavanje našeg osoblja.

Preko 21 godinu rada je iza nas. Vodili smo se prema jednom cilju: zadovoljnom pacijentu, preciznosti i tačnosti naših analiza Samo kada postignemo taj cilj znamo da smo ostvarili našu misiju i viziju.

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA NAŠE PACIJENTE:

Naš laboratorij je od 01.05.2018. registrovan kao PZU Poliklinika B-I-H Medicinski laboratorij.

Poliklinika B-I-H Medicinski laboratorij je započela proces akreditacije u suradnji sa agencijom za kvalitet i akreditaciju u Zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine – AKAZ.

Naš tim obavlja kućne posjete svim radnim danima i subotom. Kućne posjete možete zakazati na mob: 066 157 059 ili na fiksni telefon: 033 628 302 i 033 628 376.