PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429
 
PRVI PRIVATNI LABORATORIJ U BOSNI I HERCEGOVINI !
BESPLATNE INFORMACIJE: 061 841 429

ZAŠTO ODABRATI BIH MEDICINSKI LABORATORIJ ?

 

STRUČNO OSOBLJE

Mi smo pouzdan i kvalitetan medicinski laboratorij, čiji stručni kadar i njegovo znanje čini naš najveći kapital…

PROFESIONALNI MJERNI UREĐAJI

Obavljamo godišnji servis svih automatskih analizatora kod ovlaštenih servisera (Roshe diagnostics, Sysmex, Diasorin, Biotecnica…)

KONTROLA KVALITETE

Vršimo svakodnevne interne kontrole kvaliteta laboratorijskih pretraga sa najvećom mogućom sigurnošću i kvalitetom.

PRVI PRIVATNI LABORATORIJ

Prvi privatni medicinski laboratorij u Bosni i Hercegovini, utemeljen 01.03.1999. godine uz veliki trud i podršku prijatelja.

ŠIROKI ASORTIMAN USLUGA

Borrelia burgdorferi antitijela, Helicobacter pylori antigen i izdisajni test, TORCH, EBV antitijela i brojne druge usluge…

KONTINUIRANI RAZVOJ

Prilikom analiza i pretraga, koristimo moderne mjerne uređaje, uz svakodnevno praćenje novih tehnika i tehnologija.

Usluge Ž

Za detaljan pregled i značenja povišenih i sniženih vrijednosti za svaku pretragu, kliknite na naziv pretrage.

ŽELJEZO
Željezo pripada grupi elemenata u tragu; sastavni je dio važnih hemoproteina u organizmu, a u cirkulaciji se transportira vezan na transferin. Željezo sudjeluje u brojnim važnim procesima u tijelu počevši od staničnih oksidativnih mehanizama do prijenosa i isporuke kisika tjelesnim stanicama. Sastavni je dio kromoproteina za prijenos kisika, hemoglobina i mioglobina, kao i različitih enzima poput citokrom-oksidaze i peroksidaze. Preostalo željezo u tijelu nalazi se u flavoproteinima, željezo-sulfatnim proteinima kao i u uskladištenom obliku – feritinu te transportnom obliku transferinu. Izmjerena koncentracija željeza u serumu odnosi se prvenstveno na Fe (III) vezan na serumski transferin i ne ukazuje na željezo koje se u serumu nalazi u slobodnom hemoglobinu. Preporučuje se mjerenje željeza natašte.

Povišeno:

Povećane vrijednosti željeza mogu se naći u hemokromatozi, hemosiderozi, pernicioznoj aplastičnoj i hemolitičnoj anemiji, bolesti srpastih stanica, talasemiji, akutnom hepatitisu, akutnom i kroničnom trovanju s željezom te trovanju s olovom.

Sniženo:

Smanjene vrijednosti javljaju se u anemiji uzrokovanoj nedostatkom željeza, zatim manje važno u akutnim i kroničnim infekcijama, malignim bolestima, nefrotskom sindromu.

Napomena

Uzorak se uzima ujutro, budući da se količina željeza može smanjiti i za 30% tokom dana. Treba napomenuti da se razina željeza i kod iste osobe razlikuje iz dana u dan.

Vrijeme određivanja:

Rezultat isti dan

Živa
Živa je sveprisutni element u našem okolišu, ali i u našim tijelima i upravo zbog toga predstavlja određenu prijetnju po naše zdravlje. Ovaj neurotoksin – supstanca koja uništava mozak i živčani sustav – često se povezuje i s Alzheimerovom bolešću i autizmom.

Novija istraživanja povezuju živu sa srčanom aritmijom i ostalim kardiovaskularnim poremećajima, zatim s drhtavicom, nesanicom, polineuropatijom, parestezijom, emocionalnom nestabilnošću, glavoboljama, naglošću i razdražljivošću, slabošću, zamućenim vidom, usporenim mentalnim funkcioniranjem  i nesigurnom mobilnošću.

 Vrijeme određivanja:

7-10 dana

 
NAZAD
error: Zabranjeno kopiranje !